Adománygyűjtő termékek
1800 Ft


AVON az Egészségligeten 2011

Egyedülálló emlőrák elleni kampányt indított az AVON - 25 kiemelt üzenet az Andrássy úton az emlőrákról

 

Az AVON hazánkban 1998 óta harcol a nőket érintő leggyakoribb rákos megbetegedés, az emlőrák ellen. A hétvégi sajtótájékoztatón Sebastian Bako, az AVON 9 országáért - Albánia, Bosznia, Bulgária,  Horvátország, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Szerbia, Szlovénia - felelős ügyvezető igazgatója ismertette az AVON emlőrák elleni küzdelmének eddigi eredményeit és legfőbb célkitűzéseit. „Az AVON 125 éve a nők elkötelezett támogatója és védelmezője, így természetes számunkra, hogy fellépünk a nőiesség elsődleges szimbólumának épségéért. Magyarországon a lakosság csupán 50%-a jelenik meg évente szűrésen, az Európai Unióban elvárt 70% helyett, ezért különösen fontos, hogy az AVON, mint felelős vállalat a lehető legtöbb nőhöz eljusson üzenetével, hogy konkrét tettekre, rendszeres otthoni önvizsgálatra és a kétévente ismétlődő orvosi szűrővizsgálatokbetartására sarkallja őket.” – nyilatkozta Sebastian Bako.

Az AVON által az elmúlt 8 évben szervezett gyaloglások emberek ezreit mozgatták meg, s az idei kampánytól is hasonló sikereket remélnek. A kiemelt figyelmet a kampányhoz csatlakozó 25 közéleti személyiség is biztosítja, akik mellett Zsédenyi Adrienn továbbra is a kampány arcaként hirdeti az egészségmegőrzés és ezen belül is az emlőrák szűrés jelentőségét. A hazai hírességek és az AVON üzenetét idén rendhagyó módon rózsaszín próbababák hordozzák: az Andrássy úton június 6-ától egy héten keresztül sorakozó egyedi kivitelezésű babákon 25 féle személyes gondolat és elgondolkoztató üzenet emlékeztet az emlőrák gyakori előfordulására, a rendszeres szűrés szükségességére és a gyógyulás lehetőségére. A próbababák egy okostelefonnal leolvasható QR kód segítségével az ország emlőrák szűrő pontjainak listájához is elnavigálják a járókelőket, így pillanatok alatt könnyen kiválasztható a lakhelyhez legközelebbi szűrőhely is.

„Fontos, hogy minden nő tisztában legyen az emlőrák veszélyével és azzal, hogy valóban időt kell szánnunk a rendszeres orvosi ellenőrzésekre nemcsak önmagunk, hanem szeretteink érdekében is. Figyeljünk oda testünkre,legalább kétévente járjunk emlőrák szűrésre, hiszen egy rövid vizsgálattal időben felfedezhetjük a betegséget -ez valóban nem nagy ár egy egészséges és teljes életért cserébe.” – emelte ki Zsédenyi Adrienn.

Az AVON figyelemfelkeltő akciója példaértékű összefogásról is tanúbizonyságot tesz. A kezdeményezés amellett, hogy elnyerte a Fővárosi Önkormányzat elismerését és támogatását, többek között Járóka Lívia, európai parlamenti képviselőjének, Bakos Piroska, a Magyar EU-elnökség szóvivőjének, Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga alelnökének és Prof. Dr. Oláh Edit, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezetőjének eszmei támogatását is élvezi.

Zsédenyi Adriennhez Brózik Klára, Csonka András, Demcsák Zsuzsanna, Esze Dóra, Fejős Éva, Gombos Edina, Győrfi Pál, Hepi Endre, Jaksity Kata, Kandász Andrea, Kálmán Olga, Kondákor Zsófia, László Krisztina, Orosz Barbara, Papadimitriu Athina, Radványi Dorottya, Shodeinde Dorka, Szentpéteri Csilla, Vágó Piros, Vámos Erika, Varga Edit és Veiszer Alinda is csatlakozott.

A próbababák kihelyezését számos Andrássy úti üzlet segítette, többek között az Adidas, az Alberto Guardiani, a Costa Coffee, a Párizsi Nagyáruház, a Pizza Marzano, a Ring Café Andrássy és a Roberto Cavalli.

Háttérinformáció:

Az AVON szépségipari vállalatként 125 éve a nőkért dolgozik. A szépség természetes forrása az egészség, amely a vállalat számára legalább annyira fontos, mint az esztétikum. A vállalat ebben a szellemben kötelezte el magát az emlőrák elleni küzdelem mellett, és hozta létre 1955-ben az AVON a Nőkért Alapítványt. 2010-ben az AVON már 55 országban harcolt az emlőrák ellen, több mint 640 millió dollárt adományozva a kutatások támogatására azért, hogy világszerte javítsák a szakszerű ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét.

Az AVON Magyarország 1998-ban csatlakozott az emlőrák elleni küzdelemhez, az évek során pedig több mint 440 millió forintot juttatott különböző non-profit szervezeteknek, ezzel támogatva a nőket érintő leggyakoribb rákos megbetegedés időben felfedezésében és hatékony kezelésében.

Az AVON a Nőkért Alapítvány és az AVON Magyarország eddigi legfőbb eredményei:

  • 1992-től, az Alapítvány létrejöttétől az AVON több mint 640 millió dollárt adományozott 55 országban
  • 2006-ban elindult az alapítvány ingyenesen hívható Emlőrák Zöld Vonala (06 80 40 44 40), amelyen bárki felteheti a betegséggel kapcsolatos kérdéseit
  • Az éves „Gyaloglás az Életért” események során több mint fél millió embert mozgatott meg, melyekhez számos hazai közéleti személyiség csatlakozott
  • Számos mammográfiai készülék adományozása mellett, ápolók képzését és a betegség felfedezését elősegítő kutatásokat támogatott
  • 2010-ben mintegy 50 millió forintot adományozott a Magyar Rákellenes Ligának